Będzie to mój pierwszy artykuł bo jestem nowy na forum. Więc zaczynamy. NADMIAR ESTROGENÓW W ŻYWNOŚCI I ŚRODOWISKU Nigdy przedtem w historii ludzkie ciało nie było tak wystawione na działanie estrogenów jak ma to miejsce dzisiaj. Większość naszego jedzenia jest pełne estrogenów. Nasze mięso i nabiał są naładowane hormonami, a warzywa i owoce [...]
[...] linoleic acid) supplements are advertised as a way to reduce weight and to obtain a "better balance between fat and muscle". What evidence is there for these health claims, and is CLA supplementation safe and without adverse effects? MATERIAL AND METHODS: This review is based on peer-reviewed scientific publications. RESULTS: Large doses [...]
http://oi58.tinypic.com/2hxoe1u.jpg http://images64.fotosik.pl/714/27c7ce96c49f6a38gen.jpg Witam wszystkich serdecznie, Przed wszystkim dziękuję firmie ACTIVLAB za możliwość wzięcia udziału w teście suplementów. I Suplementy http://oi58.tinypic.com/9aqyqu.jpg Opis - Boster NO i spalacz w jednym - Wzrost siły - Szybsza utrata tkanki [...]
[...] pieca, niż chodzić po niego do magazynu. - korzystnie jest wspomaganie odchudzającego działania l-karnityny synergicznie działającymi preparatami takimi jak : fat burnery, cla, hca, i innymi. - dawki dzienne karnityny wahają się od 600 do 1200mg. Są one uzależnione od masy ciała zawodnika stosującego ten suplement, oraz od rodzaju wysiłku, [...]
KOPIOWANIE ZABRONIONE.AKTUALIZACJA: 2009.05.01 W większej mierze poświęcone suplementacji i odżywkom, ale nie dało się tego rozdzielić od informacji o treningu, diecie itd. ZAPRASZAM TEŻ DO NOWEGO ART. SIŁA, SIŁA, SIŁA http://www.body-factory.pl/showthread.php?p=84728 ORAZ DO ARTYKUŁU O TRENINGACH CROSSFIT, SUPLEMENTACJI, KONDYCJI I SPORTACH [...]
Przedstawiam wam inforomacje o skladnikach odzywczcych. Mam nadzieję iż skończą się prozaiczne pytania typu: "Co to aminokwasy? Ile białka na kg. masy ciała, a ile węglowodanów, Co to za składnik w odżywce którą kupilem"? Zapraszam do czytania:) -------------------------------------------------- AMINOKWASY Aminokwasy to związki organiczne z [...]
NAPISANIE TEGO ARTYKULU MA ZA ZADANIE JEDYNIE PRZYBLIZENIE CZYTELNIKOWI PROBLEMU JAKIM JEST ZARZYWANIE SRODKOW DOPINGUJACYCH, W ZADNYM WYPADKU NIE NALERZY POWIELAC SCHEMATOW ZACHOWAN JAKIE W TYM ART. ZOSTALY PRZEDSTAWIONE GDYZ SA ONE NIEZGODNE Z PRAWEM I NORMAMI ETYCZNYMI B. NARKOTYKI Są to środki które jako [...]
ZANIM POPROSISZ O SPALACZ WYPEŁNIJ PONIŻSZĄ ANKIETĘ I ZAPOZNAJ SIE Z TEMATEM - PYTANIA BEZ ANKIET BĘDĄ IGNOROWANE : WIEK: CZAS REDUKCJI(do tej pory i planowany termin zakończenia): SZACOWANY POZIOM TŁUSZCZU(fotka sylwetki): POZIOM TŁUSZCZU W JAKI CELUJEMY: ZARYS DIETY I TRENINGU(obowiązkowo!!): STAN ZDROWIA(choroby, problemy z ciśnieniem, leki [...]
Tłuszcz na brzuchu, a konkretnie na boczkach jest znienawidzony przez większość pań. Boczki nie wyglądają zbyt korzystnie, kiedy chcesz włożyć obcisłą sukienkę lub spodnie typu biodrówki. Nie zawsze da się je też zamaskować odpowiednią bielizną. Przyznaj, że upychanie wystających fałdek w spodnie nie jest zbyt komfortowe. Podpowiadamy, jak szybko [...]
Zielona herbata, a w szczególności jej ekstrakt uważany jest za jeden z ciekawszych wyborów pod względem prozdrowotnym, jak i wspomagającym redukcję tkanki tłuszczowej. Spożywana jest ona od setek lat wśród ludzi na całym świecie i niewątpliwie cieszy się wyjątkowym smakiem i właściwościami. Z czym łączyć Green Tea? Ekstrakt z zielonej herbaty [...]
Był czas, kiedy mleko było po prostu mlekiem. Pochodziło od krowy, ewentualnie kozy... Dzisiaj nie dość, że mamy do wyboru mleko tłuste, półtłuste i chude, z laktozą i bez laktozy, to jeszcze pochodzenia zwierzęcego i roślinnego. Nie można też zapomnieć o mleku ekologicznym i tradycyjnym. Z czego wynika, że hasło "ekologiczne" stawia nas na [...]
Z pewnością nie raz słyszeliście teorie o tym, że pewne produkty są dobre i warto je dodać do swojej diety, a inne wprost przeciwnie. Być może nawet słyszeliście, że te dobre produkty kiedyś były w kategoriach tych złych i na odwrót. Trzeba mieć jednak na uwadze, że kawa kawie nierówna. Dlatego należy zwrócić uwagę na jej jakość, wybierać [...]
Termogeneza jest procesem bezustannie zachodzącym w naszym organizmie. Proces ten poza zadaniem, którym jest utrzymanie należytej temperatury ciała, może również w dużym stopniu pomóc nam w pracy nad sylwetką. Wykorzystując termogenne właściwości pewnych składników pokarmowych, można zwiększyć wydatek energetyczny i ułatwić redukcję tłuszczu. [...]
Powszechnie wiadomo, że białko jest niezbędnym elementem diety, a jego odpowiednia podaż jest istotna do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Ma szczególne znaczenie dla osób aktywnych fizycznie, odchudzających się oraz budujących masę mięśniową. Proteiny stanowią podstawowy budulec mięśni, są niezbędne do regeneracji tkanek, są [...]
Spośród wszystkich napojów zielona herbata jest wyjątkowa, gdyż cieszy się długą tradycją wykorzystania przez ludzi, szeroką dostępnością, a także wielokierunkowym, prozdrowotnym, działaniem na organizm. Jej właściwości wykorzystuje się zarówno dla smaku i relaksu, jak i przy zaburzeniach związanych z nastrojem, czy nawet w prewencji różnych [...]
Według powszechnej opinii nabiał jest świetnym źródłem wapnia, dostarcza nam sporych ilości białka i ma pod wieloma względami prozdrowotne właściwości. Ze spożyciem nabiału, a zwłaszcza krowiego mleka, wiąże się wiele kontrowersji. Przeciwnicy spożycia nabiału wskazują na problemy z tolerancją zawartych w nich składników, takich jak laktoza czy [...]
Kwestia nabiału w dietetyce jest bardzo sporna. Z jednej strony, od lat mówi się nam o jego pozytywnym wpływie oraz konieczności włączenia go do diety. Z drugiej jednak strony, istnieją przeciwnicy tej teorii, którzy mają swoje argumenty. Wskazują na negatywny wpływ nabiału na nasze zdrowie, samopoczucie i sylwetkę. Nie każdy nabiał jest jednak [...]
Wiele rodzajów pokarmów może pełnić ważną rolę w przeciwdziałaniu chorobom cywilizacyjnym i ogólnej poprawie stanu zdrowia. Mogą być one szczególnie przydatne dla osób mających nadwagę, otyłość, początki syndromu metabolicznego lub cukrzycy. Ryby – źródło omega-3 Łosoś, sardynki, śledź, anchois (sardela) i makrela są dobrym źródłem kwasów [...]